دست نوشته های یک راننده اتوبوس

ایجاد فضایی برای تبادل نظر، طرح مشکلات و آشنایی با شغل رانندگان

دست نوشته های یک راننده اتوبوس

ایجاد فضایی برای تبادل نظر، طرح مشکلات و آشنایی با شغل رانندگان

چرا لاستیک پله میکند

به نام یزدان پاک


سلام


امروز برای اینکه از مقصد وبلاگ که همون امور مربوط به رانندگان هستش دور نشم میخوام در مورد لاستیک های اتوبوس و طرز نگهداری از آنها بحثی داشته باشیم.


در ابتدا : کدام مارک و برند بهتر است ؟ در حال حاضر بهترین برند جهانی لاستیک میشلین ساخت کشور فرانسه هستش البته برندهائی مثل کنتینانتال (آلمان) هانکوک و یوکوهاما و البته بریدجستون هم مقبولیت خاصی دارند اما از همه بهتر همون میشلین میباشد.

باد لاستیکها ، می بایست در دوره های کوتاه مثلا 4روز و نهایتا 7 روزه بازدید بشن بهتره که بجای باد ،  لاستیک با گاز پر بشه که هم برای فصل گرما و هم سرما بهترین گزینه هستش و عمر مفید لاستیک را بالا میبره .

تنظیم زاویه ، که محور جلو از اهمیت خاصی برخورداره و اگر زاویه محورها تنظیم نباشند باعث سائیدگی نا متناسب لاستیکها و نهایتا پله کردن لاستیک و در مواردی که خیلی حاد باشه حتی باعث ترکیدگیه لاستیک میشه .

جابجا کردن لاستیک ها ، بستگی به محورهای تردد ، بهتره هر 40 روز تا 2 ماه لاستیکهای چرخهای سمت شاگرد با سمت راننده عوض بشن چرا که وزن اتوبوس بخاطر شیب جاده بیشتر روی لاستیکهای سمت شاگرد هستش و بیشتر از سمت راننده سائیده میشن .

تو و بیرون کردن لاستیکهای عقب ، که مناسبترین زمان بین دو تعویض طرفین هستش و در صورتی که لاستیکها از لحاظ عاجشون مشکلی نداشته باشن هر 20 روز تا یک ماه یک بار چرخهای عقب لاستیک داخی و خارجی جا بجا بشن ، شاید بپرسید چرا ؟ چون بر اثر ترمز و نرسیدن باد و هوای خنک بیرون به لاستیک داخلی ، حرارت لاستیک داخلیه محور عقب معمولا بیشتر از لاستیک بیرونی میشه و این حرارت زیاد باعث پائین اومدن عمر مفید لاستیک میشه.

بازدید به موقع بلبرینگها و لنتهای ترمز چرخها هم یکی از گزینه هائیه که عمر لاستیک را بالا میبره .

لاستیکهای سیمی به دست اندازها و سرعتگیرها حساسن و ضربه های وارده به لاستیک باعث بریدن سیمهای موجود در لاستیک میشه و نتیجش ترکیدگیه لاستیکه پس بهتره هم برای آرامش و آسایش مسافر و هم سلامت خودروی تحت امرمون ، تمامیه سرعتگیرها و دست اندازهای جاده را بلد باشیم و به آرامی از روی آنها عبور کنیم.


به یاد داشته باشیم لاستیکی برای محور جلو مناسبه که از استقامت و نرمیه بالائی برخوردار باشه چرا که وزن جلوی اتوبوس بر روی 2 حلقه لاستیکه و نباید میزان عاج لاستیک جلو کمتر از 80 درصد و نهایتا 75 درصد کمتر باشه .

یادمون نره در هر توقفی با وسیله ای مثل چکش لاستیکی یا میله ای فلزی  و ضره زده به لاستیکهای محور های عقب از همسان بودن باد چرخهای عقب مطمئن بشیم تا فشار روی یکی از دو لاستیک نباشه .


از سلامت رینگها مطمئن باشیم ، سوراخهای موجود در رینگ که برای بسته شدن رینگ روی توپی چرخها استفاده میشن نباید گشاد تر از حد استاندارد باشند چراکه در غیر این صورت لاستیکها موازی نخواهند بود و باعث کله زدن محورهای عقب خواهد شد .

بوش های اکسل جلو و شاهنگهای عقب باید بدون لقی و کاملا ثابت باشن که در غیر این صورت ضمن اینکه زاویه چرخها تنظیم نخواهند شد باعث سائیدگیه نا همگون لاستیکها میشه و سر و صدای اتوبوس و محور جلو آزار دهنده خواهد بود.



تا بعد ...

نظرات 3 + ارسال نظر
رحیمی چهارشنبه 24 آذر 1395 ساعت 11:43

سلام احسن به شما که تجربه و معلوماتت را با سخاوت در اختیار دیگران میگذارید . موفق باشید انشا الله

سلام دوست و سرور گرامی ، کاری که قابل ارزش باشه نبوده ، در حد بضاعتم ، همین بوده ، وتشکر فراوان برای وقتی که صرف خواند این وبلاگ فرمودین .

ایوب پنج‌شنبه 8 آبان 1393 ساعت 11:31

خیلییی مفید...

امیدوارم همینطور باشه

بدااقا دوشنبه 5 آبان 1393 ساعت 13:53 http://farooh.blogfa.com/

سلام ایول خیلیهاش رو نمیدونستم.

سلام وظیفه بود

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد