دست نوشته های یک راننده اتوبوس

دست نوشته های یک راننده اتوبوس

ایجاد فضایی برای تبادل نظر، طرح مشکلات و آشنایی با شغل رانندگان
دست نوشته های یک راننده اتوبوس

دست نوشته های یک راننده اتوبوس

ایجاد فضایی برای تبادل نظر، طرح مشکلات و آشنایی با شغل رانندگان

حمل و نقلی پویا لازمه توسعه ی پایدار

به نام یزدان پاک


سلام


 

 

 

 

 

امروزه ابزار متعددی برای توسعه تصور و برنامه ریزی میشود ، ولی به عقیده ی بنده ، اگر نباشد سیستم حمل و نقلی پویا و روز آمد ، یکی از چرخهای این ماشین عظیم وجود نخواهد داشت و به طبع حرکتی هم میسر نخواهد بود .

برای توضیح بیشتر مراجعه میکنیم به نمونه ی حول و نقل مرسوم در اروپا و برای مثالی واضح تر صنعت هوائی ، چنین مجموعه ای از ارکان مختلفی تشکیل شده و یکی از آنها ترمینالهای شایسته ی چنین صنعتی است ، اگر نباشند ترمینالهای هوائی مجهز و کار آمد که کلیه مایحتاج مسافران را تامین و حتی اوقات فراغت آنها را با ابزار مختلف پر نکنند ، چگونه چنین حجم جابجائی هوائی میسر خواهد بود .

از آنجائی که در کشور ما با توجه به اقلیم و امکانات موجود ، فعلا سیستم جاده ای کار آیی بیشتری دارد ، پس به یکی از ابزارهای لازم و نچندان مناسب این صنعت در ایران خواهیم پرداخت .

همگان بخاطر داریم ، توقف گاه های سالهی نچندان دور را که بعد از ترمز اتوبوس ، مهماندار با لحنی جاهل مابانه ، فریاد میزد ، چای سیگار ، دستشوئی !!! انگار از همون موقع هم همه به این نکته عالم بودند ، کسی در این مکانها غذا نخواهد خورد ، حتی نوشیدن چای هم با اکراه بود ، در همین موقع بساط سفره مسافران بر روی زیلوهائی اطراف ساختمان و بین گرد و خاک گسترده میشد و ، اندک غذای موجود را به غذاهای رستورانی ترجیح داده و دلی از عزا در می آوردند .

این چند خط برای تجسم روزگاری نچندان دورو مقایسه  با وضعیت امروزی بود !!!

اما امروزه در برخی از جاده ها و اتوبانها !!!!(که البته بحث اتوبانها !!! هم جای صحبتی فراوان دارد) توقفگاههای مجهزی دایر شده و مردم نسبت به سالهای گذشته ، رغبت بیشتری به استفاده از امکانات (هرچند قیمتهای آنچنانی) نشان میدهند ، برای نمونه ، مجموعه آفتاب و مهتاب در بزرگراه قم به تهران ، که میتوان اقرار کرد ، از اولین مجموعه های مدرن به معنای رایج در کشور ما بوده است ! البته قابل قیاس با نمونه های متداول در آنسوی مرزها نمی باشد .

میتوان به علایم ونشانه هائی اشاره کرد که این مجموعه ها را متمایز و بهره گیری از آنها را رایج تر خواهد کرد .

1- سرویس بهداشتی که معمولا اولین جائی است که مسافران از آن استفاده میکنند ، که متاسفانه اکثرا به صورت سنتی و ایرانی و بد تر از همه غیر قابل اطمینان از لحاظ بهداشتی هستند و چه شایسته بود اگر ، استانداردهای رایج در جهان برای استفاده ی عموم و آسان برای طیف های مختلف ، اعم از توریست و مسافر داخلی ، در آنها رعایت میشد .

2- محیط آرام و آرامش بخش ، بجای سر و صدای ، نوار و سی دی فروشها و پخش مکرر آهنگ های مجاز و غیر مجاز و یا داد زدن با الحان مختلف برای جلب مشتری !!! با استفاده از نورافشانی مناسب ، سعی در ایجاد جوی ، رمانتیک و آرامش دهنده ی خستگان سفرداشتن بهترین شیوه تلبیغ چنین مکانهائی خواهد بود .

3-نظافت محیطی و استفاده از پرسنل جوان با لباسهای متحدالشکل و البته تمیز ، استفاده از میز و صندلی های راحت و کارآمد ، و امثال اینها باعث اعتماد مشتری میشود .

4- نهایتا ارائه ی خدمات و غذای با کیفیت و قیمتی متعارف باعث گسترش استفاده از این طیف و رشد صنعت توریسم خواهد شد .

اما بحث رانندگان اتوبوس های بین شهری و نحوه خدمات دهی به آنها :

 از دیر باز همگان بر این عقیده بودند ، که این توقف گاهها به رانندگان خدماتی ویژه ارائه میکنند که در حقیقت هم چنین بود . اما با پیشرفت و رشد جاده ها و تعدد سفرهای شخصی ، کم کم این توجه به قشر مشتری آور برای رستورانها کم و کمتر شده به حدی که به نوعی سلامت این شغل در خطر افتاده !! رانندگان روزمزدی توان خرید خوراک و مایحتاج را با این شیوه ی درامدی ندارند و مجبور به استفاده از آنچه به عنوان غذای رانندگان سرو میشود هستند و متاسفانه ، در این بخش پیشرفتی حاصل نشده که هیچ ، نسبت به سالهی قبل پسرفت هم د اشته .خوردن غذاهای کاملا غیر بهداشتی ، و عدم جای مناسب بر ای استراحت بین راهی رانندگان و سرگردانی آنها مزید بر خستگی راه شده و این قشر آسیب پذیر را بیشتر از پیش می آزارد ، و کجاست حمل و نقلی که سکاندارش درگیر آسیبهای فراوانی باشد ، که این یکی از آنهاست . 


تا بعد ...

نظرات 2 + ارسال نظر
مریم چهارشنبه 24 آذر 1395 ساعت 12:55 http://raze-nahan.blogfa.com/

سلام
- به موارد خیلی خوبی اشاره کردید و راهکارها و پیشنهاداتتون هم عالی بودخدا کنه یک وزیر لایق و کاربلد سر کار بیاد و این پیشنهادات رو عملی کنه..
- اتفاقا سایت عصر ایران چند روز پیش مقاله ای نوشته بود با این عنوان: "جنبش توالتی؛ این‌بار نوبت ایران است!" سرچش کنید و بخونیدش . مقاله ی جالبی بود
- مجتمع مهتاب، واقعا شیکه و غذاهای رستورانش هم عالیه. به نظر من قیمتهای غذاهاش هم نسبتا مناسبه . ما هر وقت با سواری شخصی خودمون می ریم تهران ، تو مسیر رفت و برگشت ، سری هم به مجتمع مهتاب می زنیم.
-

سلام ، ممنون از راهنمائیتون ، حتما سر میزنم ، مجتمع مهتاب یکی از بهترین هاست ، ولی متاسفانه دیگه برای اتوبوسها (راننده های اتوبوس) سرویس دهی نمیشه و راننده در صورت توقف باید از جیبش خرید کنه که مقرون به صرفه نیست با این حقوق ها

غلامحسین چهارشنبه 17 آذر 1395 ساعت 22:47

با سلام چنانچه رستورانهای بین شهری غذای غیر بهداشتی و ناسالم برای رانندگان عرضه میکنند پس چه بهتر که رانندگان در موقع عزیمت از شهر مبدا دست پخت همسران خود را همراه برده و میل کنند و برای بازگشت نیز یک نان و پنیر برای یک وعده غذایی بهتر و ارزانتر از غذای بین راهی است بهر حال گرسنه ماندن به غذای فاسد ارجحیت دارد

سلام جناب خوشنویس ، ممنون از نظرتون که نشانه ی محبتتونه ، البته اگر مقدور باشه بد که نیست ، هیچ ، عالی هم هست !!! اما مگر میشه مثلا راننده ی 10 صبح اهواز هنوز توی خونش صبحانه نخوردن ، نهار حاضر داشته باشه ، بعدش کجا بزاره ، چطور گرمش کنه ، همیشه هم نمیشه نان و پنیر خورد ، بنده های خدا ، هم دل دارن !!!! ولی بهر تقدیر این راه حلی بود که سالیان سال من تجربش کردم ، محاسن و معایبی داره .

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد